آخرین اخبار

حسرتی بزرگ از ۷۳ میلیارد تومان یارانه برگشتی بیمه عشایر و روستاییان

مدیر بیمه روستاییان؛ کشاورزان و عشایر کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به مزایای بیمه روستاییان و عشایر گفت: اگر به خوبی حساب و کتاب کنیم در خواهیم یافت که ماهیانه ۷۳ میلیارد تومان یارانه برگشت می‌خورد در حالی که استان می‌توانست بیش از این از چنین ظرفیتی استفاده کند.

اشتراک گذاری
05 دی 1402
کد مطلب : 10663

به گزارش توازن و به نقل از خبرگزاری فارس از یاسوج؛ استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استان‌های برخوردار و دارایی مواهب و نعمت‌های خدادادی بسیار است که متاسفانه به دلایل مختلف از جمله عدم استفاده از ظرفیت‌های موجود همچنان در محرومیت به سر می‌برد.

استانی که معادن و منابعی همچون نفت و گاز؛ آب‌ و جنگل‌ و ذخایر معدنی فراوانی در دل آن نهفته است اما استفاده‌ آن چنانی از آنها برای توسعه استان نشده است.

مردمان استان کهگیلویه و بویراحمد پیشینه‌ای کشاورزی عشایری و روستایی دارند که شغل بیشتر مردم آن کشاورزی و دامداری بوده است با گذشت زمان‌ و شهرنشینی اما همچنان بسیاری از مردم استان از جمله خود شهرنشینان نیز از کشاورزی و دامداری و همچنین باغداری ارتزاق می‌کنند.

در سال ۸۴ و در دولت نهم استارت یک کار بسیار خوب زده شد و صندوق بیمه عشایر و روستاییان راه اندازی گردید تا اینکه مردم محروم و مستضعف در دورترین نقاط کشور بتوانند از این بیمه برای آینده خود استفاده کنند.

در استان کهگیلویه و بویراحمد گسترش بیمه روستاییان و عشایر بیش از سایر نقاط کشور ضروری به نظر می‌رسد مردمی که بیشتر آنها در روستاها و جمعیت زیادی نیز در مناطق عشایری زندگی می‌کنند و گذشته از این بسیاری از مردم شهرنشین نیز از مکنت مالی بالایی برخوردار نیستند و برای آینده خود ذخیره و توشه آن چنانی ندارند.

به همین دلیل ضرورت بیمه روستاییان و عشایر بیش از پیش در این استان ضروری به نظر می‌رسد.

خوشبختانه از همان ابتدای راه‌اندازی صندوق بیمه روستاییان و عشایر سخت‌گیری زیادی برای عضویت در آن نشد تا اینکه مردم چنین استان‌هایی بتوانند به خوبی از آن استفاده کنند.

در همین خصوص به سراغ سعید کرمی مدیر بیمه عشایر، روستاییان و کشاورزان استان کهگیلویه و بویراحمد رفتیم تا وضعیت صندوق در استان را از وی جویا شویم.

او با بیان اینکه صندوق بیمه و عشایر یک ظرفیت آماده و با قابلیت بالا برای مردم محروم و مستضعف کهگیلویه و بویراحمد به شمار می‌رود گفت: شاد خیلی‌ها ندانند که ۷۰ درصد حق بیمه را دولت پرداخت می‌کند و به مانند یک یارانه بلند مدت است که دارای ۸ سطح بوده و برای مثال در سطح ۱ آن که پرداختی هر شخص ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است ۱ میلیون و پانصد هزار تومان آن را دولت پرداخت می‌کند.

وی به اهداف صندوق بیمه روستاییان و عشایر اشاره کرد و گفت: چند هدف مهم دارد که اولین آن عدالت اجتماعی و هدف دیگر آن جلوگیری از فقر بین نسلی و همچنین پیشگیری از مهاجرت است در این بیمه دولت بیشترین خدمات را ارائه می‌دهد.

کرمی با بیان اینکه عشایر و کشاورزان سهم بسیار بالایی در امنیت غذایی کشور دارند گفت: این صندوق در سال ۸۴ راه‌اندازی شد تا مردم مناطق محروم بتوانند از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کنند.

وی با بیان اینکه قبل از راه‌اندازی صندوق بسیاری از افراد دنبال این بودند که جایی را پیدا کنند تا بیمه‌ای برای آنها واریز شود گفت: اما نظام این فرصت خوب را برای مردم مناطق محروم و مستضعف ایجاد و دولت جدید هم افقی جدید در صندوق ایجاد کرد.

وی با اشاره به اقدامات چشمگیر دولت کنونی نسبت به گذشته یادآور شد: اگر در طول ۱۰ سال تعداد یک و نیم میلیون نفر عضو صندوق بیمه عشایر و روستاییان شدند اما با استقرار دولت سیزدهم در طول یک سال و با راه‌اندازی قرارگاه کرامت بیش از ۶۰۰ هزار نفر در این صندوق بیمه شدند که نشان دهنده توجه ویژه دولت آیت الله رئیسی به صندوق بیمه عشایر و روستاییان است.

کرمی با تاکید بر اینکه ۲۵ کارگزار در استان داریم و باید همه ظرفیت‌ها پای کار بیایند گفت: به دلیل اینکه استان کوچکی هستیم می‌توانیم بیش از سایر استان‌های کشور از ظرفیت صندوق استفاده کنیم.

وی با ارائه مثالی از ظرفیت بالای صندوق بیمه عشایر و روستاییان و نوع خدمتی که دولت در این بیمه به مردم ارائه می‌کند گفت: در سطح ۸ بیمه روستاییان و عشایر اگر هر شخص باید ۹ میلیون تومان در ماه برای بیمه خود واریز کند از این مبلغ ۶ میلیون تومان آن را دولت پرداخت می‌کند و فرد تنها ۳ میلیون تومان پرداخت می‌کند.

وی با ارائه مثالی گفت: اگر فرزند شما که ۱۸ سال دارد در این صندوق بیمه شود در ۲۵ سالگی به میزان ۷ سال بیمه دارد و اگر در جایی مشغول به کار شد می‌تواند از این هفت سال به عنوان سنوات استفاده کند.

مدیرعامل صندوق بیمه عشایر و روستاییان استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اگر استان ما ظرفیت بیمه ۱۵۰ هزار نفر را داشته باشد اما تاکنون ۱۲۰ هزار نفر از این ظرفیت استفاده نکرده‌اند گفت: با تاسف یعنی تنها ۳۰ درصد از جمعیت ما از این بیمه استفاده می‌کنند.

وی گفت: اگر به خوبی حساب و کتاب کنیم در خواهیم یافت که ماهیانه ۷۳ میلیارد تومان یارانه برگشت می‌خورد در حالی که استان می‌توانست بیش از این از چنین ظرفیتی استفاده کند.

کرمی وظیفه رسانه‌ها اعم از خبرگزاری‌ها و صدا و سیما را در این راه بسیار مهم دانست و گفت: وقتی تنها ۳۰ درصد ظرفیت ما در استان فعال است رسالت سنگین بر عهده شما اصحاب رسانه است تا اینکه مردم از خدمات این بیمه نهایت سود را عاید خود کنند.

پایان پیام/



این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + 12 =